Львів вперше відвідали мощі святого великомученика Димитрія Солунського

15 по 18 грудня 2017 року, на запрошення архієпископа Львівського і Галицького Філарета, у Львові вперше перебували мощі (правиця) святого великомученика Димитрія Солунського. Привезла святиню із Греції до міста Львова делегація духовенства Елладської Православної Церкви на чолі із митрополитом Верійським, Науським і Кампанійським Пантелеімоном. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Львівської єпархії.

15 грудня у Львові святиню урочисто зустріли керуючий Львівською єпархією архієпископ Філарет разом із директоом Паломницького Центру при ВЗЦЗ УПЦ Володимиром Теліженком.

Святі мощі були доставлені до центру міста, після чого Хресною ходою перенесені до Свято-Георгіївського кафедрального собору, де відбувся молебень.

Вітаючи високих гостей, духовенство та паству Львівщини архієпископ Філарет зазначив: “Для нас мощі святого великомученика Димитрія Солунського – це велика благодать та благословення, особливо коли в нашій державі є така біда та проливається кров. Ми завжди молимось великомученику Димитрію, який є великим покровителем війська, щоб у його молитвах Господь втішив наш православний український народ, подарував свій захист людям, які страждають в ці дні війни та розділення”.

Також слово вітання сказав митрополит Верійський, Науський і Кампанійський Пантелеймон, який підкреслив давні і теплі стосунки Української та Константинопольської Православних Церков.

Впродовж перебування святині у Львові, перед нею підносилася посилена молитва до святого покровителя воїнів за захисників нашої Вітчизни та мир в Україні.

Просмотров: 845

Залишити відповідь