Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив святкування дня пам’яті святителя Миколая у Покровському монастирі столиці (+відео)

19 грудня 2017 року, у день пам’яті святителя Миколая Чудотворця, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію з нагоди престольного свята у Свято-Миколаївському соборі Покровського жіночого монастиря столиці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужили голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, єпископ Фастівський Даміан, а також духовенство монастиря та гості у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший Владика розповів про святителя Миколая та закликав, дивлячись на приклад його життя, також творити справи милосердя, навіть ворогам віри – але не погоджуватись з їхнім вченням. “Нехай молитвами святителя Миколая Господь допомагає нам, дорогі браття і сестри, щоб ми у своєму житті свої сили, свої таланти, які Бог дарує нам, вживали на те, щоб робити добро всім, кому ми можемо це зробити. Але щоб ми зберігали свою чистоту святої Православної віри, яка людину веде до того життя, яке називається Царством Небесним”, – наголосив Архіпастир на завершення.

Під час богослужіння була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

За Літургією було звершено дві хіротонії у священний сан над студентами 4 класу Київської духовної семінарії: ієрейську – над дияконом Іоанном Швабським та дияконську – над Іоанном Зеленюком.

Наприкінці богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив молебень перед іконою святителя Миколая, після чого привітав сестер обителі та паству з престольним святом і благословив усіх.

Напередодні Предстоятель очолив всенічне бдіння у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.


Просмотров: 2485

Залишити відповідь