Відбулося чергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви (+ЖУРНАЛИ)

21 грудня 2017 року в резиденції Предстоятеля УПЦ на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулося останнє у 2017 році засідання Священного Синоду Української Православної Церкви, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Засідання очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Постійними членами Священного Синоду є: митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, митрополит Хустський і Виноградівський Марк, митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, митрополит Камʼянець-Подільський і Городоцький Феодор, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, секретар Священного Синоду УПЦ, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній; тимчасові члени Синоду: митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, архієпископ Кременчуцький і Лубенський Миколай.

Під час роботи останнього у 2017 році засідання Священного Синоду УПЦ були заслухані звіти Синодальних установ Української Православної Церкви.

Нагадаємо, попереднє засідання Священного Синоду відбулося 26 липня цього року. Раніше повідомлялося, що Предстоятель та архієреї УПЦ помолилися за Божественною літургією перед початком Синоду.

З журналами Синоду можна ознайомитися ТУТ.

Просмотров: 13062

Залишити відповідь