20-21 грудня 2017 року священнослужителі Української Православної Церкви з Київської та Олександрійської єпархії здійснили спільну місію до зони АТО, під час якої привітали дітей Донбасу зі святами. В одному з інтернатів, де знаходяться діти з легеневими захворюваннями, військові священики звершили Таїнство Хрещення над 13-ма вихованцями. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Олександрійської єпархії.

Голова військового відділу Олександрійської єпархії протоієрей Олександр Шнякін разом з керівником сектору пастирської опіки воїнів-інтернаціоналістів та учасників бойових дій протоієреєм В’ячеславом Яковенком 21 грудня відвідали міста Кремінне та Щастя (Луганська область), де розташовані інтернати для дітей з обмеженими можливостями та легеневими захворюваннями.

Свою гуманітарну місію духовенство розпочало з молитви перед чудотворним образом Божої Матері «Піщанська» в м. Ізюм. Всім дітям подарували солодощі та предмети одягу, котрі були необхідні їм.

В інтернаті для дітей з легеневими захворюваннями м. Щастя протоієрей Вячеслав Яковенко та протоієрей Олександр Шнякін розповіли про основоположні істини Православ`я. Після чого, на прохання вихованців, які ще не отримали Таїнства Хрещення, похрестили їх. 13-ти новим членам Церкви Христовою священики вручили натільні хрести та пояснили про їх значення для християнина.

Нагадаємо, 21 грудня під час чергового засідання Священний Синод УПЦ прийняв рішення щодо духовно-пастирської опіки військовослужбовців, які перебувають в зоні АТО, учасників бойових дій та їхніх родин.

Просмотров: 218

Залишити відповідь