Відбулось наречення архімандрита Сильвестра (Стойчева) в єпископа Білогородського (+фото, відео)

23 грудня 2017 року, напередодні Неділі 29-ї після П’ятидесятниці, святих праотців, у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив чин наречення архімандрита Сильвестра (Стойчева) в єпископа Білогородського, вікарія Київської Митрополії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Чин наречення відбувся після всенічного бдіння, яке очолив Предстоятель Української Православної Церкви.

У нареченні також взяли участь намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Львівський і Галицький Філарет, архієпископ Боярський Феодосій, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, єпископ Южненський Діодор, єпископ Гостомельський Тихон та єпископ Баришівський Віктор.

За уставною традицією архімандрит Сильвестр звернувся до архіпастирів зі Словом при нареченні.

Нагадаємо, 21 грудня 2017 року рішенням Священного Синоду УПЦ (Журнал №41) архімандрит Сильвестр (Стойчев) обраний єпископом Білогородським, вікарієм Київської Митрополії, а також призначений на посаду ректора Київської духовної академії і семінарії.

Завтра у цьому ж храмі за Божественною літургією відбудеться єпископська хіротонія архімандрита Сильвестра, яку очолить Блаженніший Митрополит Онуфрій. Початок богослужіння о 8:00.

Просмотров: 3095

Залишити відповідь