Молитва до Божої Матері об’єднує Україну: Рівненщина зустріла головну святиню Святогірської Лаври (фото, відео, графік)

«Миротвориця» так тепер ще називають Святогірську ікону Богородиці. Молитва перед чудотворним образом об’єднує православних із усієї України.

22 грудня 2017 року братія Свято-Успенської Святогірської Лаври провели головну святиню обителі в Рівненську єпархію Української Православної Церкви, наступного дня Святогірську ікону Божої Матері зустріли у Рівному. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Сьогодні Матінка наша знову поїде Україною. Вона була вже цього року в Житомирській єпархії, була у Вінницькій, в Шепетівській, в Білоцерківській, а сьогодні вона їде у Рівненську, — сказав у своєму слові після молебню Божій Матері намісник Святогірської Лаври митрополит Арсеній. — І як втішно було почути в цьому році, брати і сестри, що народ, чекаючи Божу Матір, ікону Цариці Небесної назвав Її «Миротвориця»… І ми просимо у Божої Матері, щоб як Вона нас захищала, покривала, промишляла про нас всі ці роки, щоб Вона милість материнську являла і до тих, хто буде притікати в Рівненській єпархії до підніжжя Її чудотворного образу».

Владика Арсеній нагадав, що жителі Рівненської області давні брати і сестри обителі, саме рівняни першими почали допомагати Лаврі, коли спалахнув конфлікт на Сході України.

«Ще у 2014 році рівняни першими надіслали 70 тонн картоплі, зібраної нам для біженців, розуміючи, що тут люди страждають, що тут людей треба годувати. І всі ці роки протистояння не переставали надходити гуманітарні вантажівки з Рівненської області, рівненські священики потім приїжджаючи до нас…, говорили: «Їдемо в нашу Лавру»».

Саме так, за словами владики-намісника, твориться єдність, не словами, а проявом дієвої любові.

«Откуду мне сие, да приидет Мати Господа моего ко мне» – цими радісними Євангельськими словами, зі страхом і трепетом, з молитвою в серці та на устах духовенство, жителі м. Рівного та області зустрічали ікону Святогірської Богоматері біля Свято-Воскресенського кафедрального собору Рівного. Так написала 23 грудня прес-служба Рівненської єпархії.

Святиню з молитвою обнесли навколо кафедрального собору. На подвір’ї храму було звершено молебень з акафістом Пречистій. Секретар єпархії протоієрей Олександр Єгоров розповів історію образу, передав благословення правлячого архієрея митрополита Варфоломія. Священик закликав усіх з молитвою та благоговінням прикладатися до святині, просячи миру нашій Українській державі, припинення розколів та розділень в українському Православ’ї та допомоги Матінки Божої кожному особисто.

Святиня вже побувала у монастирях та храмах Здолбунівського, Млинівського та Дубенського районів.

З графіком перебування ікони у Рівненській єпархії можна ознайомитися ТУТ.

Святогірська ікона Божої Матері на Рівненщині до 4 січня. Вранці, після Божественної літургії в Корецькому ставропігійному Свято-Троїцькому жіночому монастирі святиню урочисто проводять в Свято-Успенську Свяотогірську Лавру.

Фоторепортаж

Святогірську ікону проводят з Лаври в Рівненську єпархію. 22 грудня 2017

У Рівному зустріли Святогірську ікону Божої Матері. 23 грудня 2017

На Здолбунівщині зустріли Святогірську Богоматір. 24 грудня 2017

В селі Урвенна святиню зустріли місцеве духовенство на чолі з благочинним церков Здолбунівського району протоієреєм Юрієм Шевчуком, місцевими жителями та вірянами навколишніх сіл. З молебним співом Образ пронесли вулицями села до місцевого храму Казанської ікони Божої Матері.

Настоятель храму протоієрей Андрій подякував братії Святогірської Лаври, передав щиру вдячність наміснику митрополиту Арсенію, попросив молитв за себе та ввірених йому людей. Братія обителі подарували храму копію образу Матері Божої. Святиня направилася до Свято-Троїцького Дерманського монастиря.

Біля воріт обителі святиню зустріли ігуменя Вероніка (Зощук) та сестри монастиря.

У Здолбунові Богоматір зустрічали у Казанській парафії та Свято-Катеринівському храмі. У всіх храмах де перебувала ікона, звершувалися молебні з акафістом.

У Катеринівському храмі було звершено нічну Божественну літургію, яку очолив настоятель храму, секретар єпархії протоієрей Олександр Єгоров. Зранку ікону Божої Матері провели на Млинівщину.

На Млинівщині зустріли чудотворну ікону. 25 грудня 2017

Зустрічали святий образ Богородиці у Млинівському Свято-Вознесенському монастирі. Навколо шанованої святині об’єдналися: все духовенство благочиння, ігуменя Михаїла з сестрами, прихожани та гості обителі. Пізніше чудотворний образ був принесений до храму прп. Серафима Саровського, а далі в Іоанно-Богословський храм смт. Демидівка. Після закінчення богослужіння ікона разом із супроводжуючим духовенством відбули назад до Свято-Вознесенського монастиря.

26 грудня після прочитання Полуношниці священики, ігуменя Михаїла та сестри обителі звершили молебень до Пресвятої Богородиці, після чого чудотвора ікона “Святогірська” відбула до Дубенського благочиння.

За матеріалами сайтів Святогірської Лаври, Рівненської єпархії

Просмотров: 1434

Залишити відповідь