У день Навечір’я Різдва Христового Предстоятель очолив урочисте богослужіння у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

6 січня 2018 року, у день Навечір’я Різдва Христового, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Трапезному храмі преподобних Антонія та Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел,  керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, єпископ Білогородський Сильвестр, а також братія обителі у священному сані.

Богослужіння Навечір’я Різдва Христового, якщо воно випало у суботу або неділю, складається з Літургії святителя Іоанна Златоустого та різдвяної вечірні. Великі часи в цьому випадку звершуються в п’ятницю, тобто вони були прочитані напередодні. У сам день свята буде звершена Літургія святителя Василія Великого.

Під час богослужіння була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

За Божественною літургією Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив ієрейську та дияконську хіротонії.

Після відпусту перед іконою свята був звершений молебень зі співом тропаря і кондака Різдва Христового.

По завершенні богослужіння Предстоятель привітав усіх вірян з прийдешнім святом Різдва Христового, побажав усім миру в країні та у кожній сім’ї та благословив усіх.

Насамкінець хор Київської духовної академії, під керівництвом архімандрита Романа (Підлубняка) виконав різдвяні піснеспіви.

Просмотров: 973

Залишити відповідь