По всій Україні проходять Різдвяні фестивалі (відео)

У Херсонській та Рівненській єпархіях, Києво-Печерській і Святогірській Лаврах анонсують фестивалі колядок.

9 січня 2018 року у будинку культури смт Калинівка Броварського району відбувся фестиваль колядок “Слава Богу Рожденному” на якому були представлені творчі колективи Броварського району.

Відкрив фестиваль митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, який у своєму слові привітав усіх присутніх із Різдвом Христовим, а наймолодшим учасникам вручив солодкі подарунки.

На заході були присутні голова Броварської районної ради Сергій Миколайович Гришко, голова Броварської районної державної адміністрації Клименко Микола Федорович, численні парафіяни та духовенство Бориспільської єпархії.

10 січня, з благословення архієпископа Ніжинського і Прилуцького Климента, в Ніжинському драматичному академічному театрі ім. М. Коцюбинського відбувся X Різдвяний благодійний фестиваль духовної музики «Христос рождається! Славимо Його!», в якому взяли участь вихованці недільних шкіл Ніжинської єпархії.

Архієрей привітав учасників фестивалю та вручив кожному подарунок.

9 січня в актовому залі Білоцерківської ЗОШ №4 відбувся щорічний Єпархіальний дитячий фестиваль вертепів “Різдвяний ангел”. Захід очолив голова Єпархіального відділу духовної освіти протоієрей Ігор Ковровський.

Наприкінці свята, з благословення митрополита Білоцерківського і Богуславського Августина, голова Адміністративної служби Білоцерківської єпархії протоієрей Валерій Яблонський виголосив подяку усім учасникам і їх керівникам, вручив грамоти та солодкі гостинці.

8 січня у будинку культури міста Березань відбувся ІV Міжрегіональний фестиваль духовної пісні «Христос рождається-славімо!» У заході взяли світські та церковні хорові колективи Київської та Бориспільської єпархій.

Наприкінці фестивалю  благочинний Березанського благочиння архімандрит Назарій (Омеляненко) разом з начальником відділу культури і туризму Антоніною Ткачук вручили учасникам грамоти та подяки. Захід відвідав міський голова Володимир Тимченко.

10 січня митрополит Вінницький і Барський Симеон відвідав фестиваль “Різдвяні дзвіночки” у м. Хмільник. У заході взяли участь хорові колективи району, які виконали різноманітні колядки славлячи Новонародженого Христа. Разом з владикою фестиваль відвідали представники місцевої влади. Перед початком фестивалю митрополит Симеон привітав учасників та усіх присутніх з Різдвом Христовим.

9 січня, з благословення митрополита Черніговскіго і Новгород-Сіверського Амвросія, у приміщенні Чернігівської обласної філармонії відбувся єпархіальний Різдвяний концерт.

На концерті були присутні митрополит Амвросій, духовенство, гості та мешканці міста.

Участь в концерті брали хорові та хореографічні колективи міста, студенти ЧДУ.

На завершення концерту владика привітав присутніх з Різдвом Христовим і зимовими святами та благословив усіх.

9 січня, з благословення архієпископа Джанкойського і Роздольненського Аліпія, в Джанкойському міському Центрі культури та дозвілля відбувся IX Різдвяний фестиваль дитячої творчості «Славімо Різдво Христове!» У дитячому святі взяли участь колективи недільних шкіл Джанкойського благочиння, Покровського кафедрального собору, хор Джанкойської дитячої школи мистецтв, ансамбль «Асорті» Центру культури і дозвілля, хор школи-інтернату.

Всі учасники дитячого фестивалю отримали від Владики солодкі подарунки.

11 січня у Свято-Покровському кафедральному соборі м. Сарни відбувся вечір колядок.

Святковий захід був відкритий вітальним словом митрополита Сарненського і Поліського Анатолія, після чого було звершено спів колядок.

Після концерту архієрей вручив учасникам подарунки.

8 січня, з благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, в Свято-Духівському кафедральному соборі Херсона, в рамках міського фестивалю «Острів Різдва», відбулося свято Різдвяної зірки. У заході взяли участь дитячі колективи недільних шкіл Херсона і Олешок. Це свято проходить щорічно з 2007 року і стало традиційним для Херсона.

Просмотров: 550

Залишити відповідь