Блаженніший Митрополит Онуфрій: Різдво Христове перетворило світ

Предстоятель розповів про значення Різдва Христового, про Вифлеємську зірку у житті кожного християнина та про шлях до небесної радості за Божественною літургією у Свято-Успенському Зимненському ставропігійному жіночому монастирі, що на Волині. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Вітаючи сестер Зимненської обителі та усіх присутніх за богослужінням Блаженніший Митрополит Онуфрій наголосив: “Різдво Христове перетворило світ”.

“До Різдва Христового, як говорить історія, люди жили похмурим, важким, бузутішним життям. Вони намагались себе втішити хоч чимось – земними розвагами, багатством, честю, славою, – але це все було для них марним. Коли Христос народився, то Господь утішив всіх людей: і бідних, і багатих, і вчених, і простих, і здорових, і хворих, і старих, і малих. Тому що Господь приніс на землю благодать, яка є благодаттю Святого Духа Утішителя”, – пояснив свою думку Предстоятель.

Блаженніший Владика зазначив, що пришестя у світ Сина Божого стало великою подією, “найбільшим, що лише могло бути у світі”.

Архіпастир побажав вірним здоров’я, радості, щастя, миру, Божого благословіння і щоб кожен знайшов свою зірку, яка веде нас до Христа.

“Ця зірка буває у кожної людини, – зауважив Предстоятель, – лиш вона буває у різних іпостасях, у різних образах. Часом вона перед нами постає, як скорбота, у вигляді скорбот, часом у вигляді хвороб, часом у вигляді успіхів. І все це є та зірка, яка веде людину до Христа, тільки нам треба слідувати за цією зіркою”.

Також Його Блаженство побажав, щоб мир Божий і радість, яку приніс на землю Спаситель, була і в наших серцях, в наших сім’ях, в нашій українській державі і в усьому світі.

“Тому що Бог покликав нас до Неба, Бог подарував нам радість. І та людина, яка хоче цього, хоче цієї радості, вона її досягає. Шлях, який веде людину до цієї радості, – це закон Божий, закон Христовий. На цьому шляху діє цей закон. І на цьому шляху людина знаходить все, що потрібно – і радість, і мир. І все, що потрібно для тіла і для душі – все там знаходиться, – наголосив Архіпастир. – Нехай Господь допомагає нам, щоб ми жили в законі Божому, щоб ми користувалися і насолоджувалися тими миром, благодаттю і радістю, які Господь приніс на землю”.

Просмотров: 743

Залишити відповідь