Голова Запорізької облдержадміністрації: Емоції не повинні зруйнувати міжконфесійний мир в регіоні

Голова Запорізької облдержадміністрації заявив, що влада докладатиме зусиль аби не допустити порушення міжконфесійного миру в регіоні. 

11 січня 2018 року митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука зустрівся з головою Запорізької облдержадміністрації Костянтином Брилем. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з  посиланням на Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Запорізької облдержадміністрації.

Під час розмови Костянтин Бриль, зазначив, що Запорізький край є поліконфесійним регіоном, де найбільш поширеним залишається Православ’я, яке сповідують понад 50% релігійних організацій від загальної кількості.

Взаєморозуміння у сфері державно-конфесійних відносин забезпечує Рада релігійних організацій при голові Запорізької облдержадміністрації, а також неформальне об’єднання – Духовна рада християнських церков. Завдяки їхній роботі лише в минулому році разом було проведено цілий ряд спільних заходів, починаючи від «Маршу за життя» і закінчуючи обласним новорічно-різдвяним фестивалем.

В ході бесіди головна увага була приділена проблемі розпалення міжконфесійної ворожнечі у м. Запоріжжі, зокрема образам та закликам до фізичної конфронтації, які призвели до підвищення градусу ненависті в суспільстві на релігійному ґрунті.

К. Бриль підкреслив, що завдання влади у ситуації, що склалася – не втручаючись у внутрішні справи Церкви, не допустити, щоб емоції взяли гору, та зберігати міжконфесійний мир та злагоду.

Під час зустрічі було досягнуто порозуміння щодо необхідності збереження миру та злагоди в регіоні, забезпечення толерантного ставлення до представників різних конфесій. Також заплановано проведення найближчим часом засідання Ради релігійних організацій при голові Запорізької облдержадміністрації з нагоди 99- річчя Акта злуки УНР та ЗУНР.

Просмотров: 859

Залишити відповідь