Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив освячення води Дніпра (відео)

19 січня 2018 року, у день Святого Богоявлення, Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій освятив води Дніпра поблизу Свято-Покровського собору в районі Оболонь м. Київ, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Чин великого освячення води Архіпастир звершив після святкового богослужіння у Києво-Печерській Лаврі.

Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Боярський Феодосій, єпископ Бородянський Варсонофій, єпископ Васильківський Миколай, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр та духовенство єпархії.

Наприкінці Предстоятель привітав усіх зі святом та побажав: “Нехай благодать, яку Господь приніс нам на землю, яку Він подарував нам, сходячи в води ріки Іордан, завжди буде з нами, нехай вона покриває нас на всіх шляхах нашого земного життя, укріпляє нас у нашому земному хрестоносінні, допомагає нам досягнути вишнього Єрусалиму – Царства Небесного”.

Також Блаженніший Владика відповів на запитання журналістів про свято Богоявлення, роздав вірним іконки свята та окропив усіх святою водою.

Просмотров: 2424

Залишити відповідь