Голова Представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях зустрівся з Надзвичайним і Повноважним послом Грецької Республіки в Україні

23 січня 2018 року, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, відбулась робоча зустріч голови Представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях єпископа Баришівського Віктора з Надзвичайним і Повноважним послом Грецької Республіки в Україні Георгіосом Пукаміссасом. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Від імені Української Православної Церкви владика Віктор привітав пана Посла з Різдвяними святами та висловив надію на укріплення зв’язків між православними народами Греції та України.

Учасники зустрічі обговорили актуальні питання, що стосуються життя і діяльності  релігійних спільнот двох країн.

У свою чергу пан Георгіос Пукаміссас підкреслив важливість та значення міжнародного напрямку діяльності православних конфесій, які опікуються захистом прав віруючих та іншими важливими проблемами, підкреслив той факт, що в наш час ролі та стану релігійних відносин приділяє багато уваги європейське співтовариство, а саме Рада Європи, Парламентська Асамблея та інші міжнародні органи та організації.

Зокрема, усталеною практикою вже стало утворення Представництв Православних Церков при європейських міжнародних організаціях. Наразі Константинопольська, Кіпрська, Еладська, Румунська Православні Церкви систематично представляють свої інтереси в органах та установах Європейського Союзу, використовуючи для цього всі наявні юридичні та дипломатичні можливості.

Просмотров: 646

Залишити відповідь