Суд відправив за ґрати вандалів, які намагались підпалити Десятинний монастир

27 січня 2018 року Шевченківський райсуд Києва заарештував двох чоловіків, які намагалися підпалити Десятинний монастир Різдва Пресвятої Богородиці на 2 місяці з альтернативою застави у розмірі 2 млн. 200 тис. гривень за кожного. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Десятинного монастиря.

«Не дивлячись на дикість і жорстокість скоєного цими людьми злочину, ми молимося за них і просимо суд пом’якшити міру покарання. Сьогодні нашому адвокату на суді відмовили в слові, щоб донести нашу позицію про пом’якшення вироку. Ми будемо дотримуватися цієї позиції в апеляції», — пишуть на сайті обителі.

Насельники монастиря також закликають «всіх до миру, ні в якому разі не піддаватися на провокації підбурювачів і тих, хто їм гарантував безкарність, намагаючись чужими руками пролити кров безневинних жінок і дітей».

Нагадаємо, двоє киян вночі, 25 січня, намагалися скоїти підпал обителі. Зловмисників вдалося затримати на гарячому – з каністрами палива. Пізніше цього ж дня радикали з терористичної організації «С14» влаштували штурм Десятинного монастиря.

Фото з мережі фейсбук

Просмотров: 1311

Залишити відповідь