У Львові вночі радикали підпалили церкву УПЦ (фото)

Сьогодні вночі о 2:00 від рук радикально налаштованих людей було підпалено православний храм Святого князя Володимира у Львові (мікрорайон Сихів).

Про це заявив у своєму коментарі архієпископ Львівський і Галицький Філарет, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Вогнем знищено обшивку даху, дерев’яне перекриття на площі 100 м2 та церковний інвентар, підлогу та облицювання стін на площі 30 м2, пошкоджено церковний інвентар на площі 40 м2», – йдеться у повідомленні ЛОДА.

Нагадаємо, 28 січня радикально налаштовані сили влаштували акцію протесту біля храму з вимогою демонтажу церкви. Прес-служба єпархії назвала захід провокацією та відкинула звинувачення у незаконності зведення на даній земельній ділянці церковної будівлі.

«Те що відбулося у Львові не вкладається в свідомості людей. Стає дивним, коли християни висловлюють свою політичну позицію підпалом храму.

Ми живемо в ХХІ столітті, але спостерігаємо за тим, що нічого не змінилося від часів гонінь на Христа. Іісус Христос був гнаний вчора, гнаний сьогодні і буде гнаний завжди. Але тільки Христос є вчора, сьогодні  і назавжди, а ім‘я гонителів зникли з лиця землі», — зазначив архієпископ Філарет.

Варто наголосити, що факт навмисного підпалу є беззаперечним, оскільки електроенергія до храму не була підведена, тим паче, прибувши на місце події священик та представники єпархіального управління виявили демонтоване вікно, через яке ймовірно й було вчинено підпал.

Високопреосвященніший владика висловив підтримку протоієрею Володимиру з паствою та попросив молитов, «щоби Господь заспокоїв своїх чад».

Фото фейсбук

Просмотров: 3689

Залишити відповідь