Блаженніший Митрополит Онуфрій: Людина, яка живе з Богом, все здолає, в яку епоху вона б не народилася (+відео)

Ми повинні жити по-християнськи і бути вірними Богу, навіть якщо весь світ живе інакше.

Про це сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій у 100-у річницю від дня мученицької кончини священномученника Володимира, митрополита Київського, постраждалого в перші роки богоборчої влади, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Навіть якщо на землі залишиться тільки одна людина вірна Господу, то своїм існуванням вона допоможе і тим безумцям, які відійшли від Бога», — підкреслив Предстоятель.

Він нагадав про подвиг священномученика Володимира (Богоявленського), який був розстріляний більшовиками 7 лютого 1918 року.

Блаженніший владика зазначив, що все своє життя, де б не перебував святитель, «він усюди ніс з собою символ віри, навчав людей, як бути вірними Богу».

«У важкі часи, коли почалася громадянська війна і більшовики захопили Київ, вони прийшли до святителя Володимира вночі, вивели його з Лаври і розстріляли тут недалеко на гірці, там зараз стоїть хрест. Святий сповідник не побоявся смерті, він помолився Богу і сказав “робіть те, що ви хочете зробити. Нехай Бог простить вам” і благословив їх», — розповів Митрополит Онуфрій.

Архіпастир наголосив, що пам’ять про ту людину, яка помирає заради Бога, є вічною.

«Ми сьогодні святкуємо цей день, для нас великий і дуже важливий, який навчає нас тому, яким повинен бути християнин у випробуваннях у цьому земному житті. Часи, в які люди живуть, завжди непрості, кожна епоха має свої складнощі, свої труднощі, свої особливості і свої спокуси. Але та людина, яка живе з Богом, все долає, в яку епоху вона б не народилася, вона залишається людиною. Вона буває корисною і для цього земного життя, і стає спроможною наслідувати життя небесне».

Митрополит Онуфрій побажав усім «бути світильниками в цьому житті».

«Нехай молитвами святого священномученика Володимира Господь зміцнює нас у вірі, — сказав він. — Щоб ми нікого не засуджували, нікого не докоряли, нікому не дорікали, якщо хтось не живе по-християнськи. Але самі ми повинні жити так».

Нагадаємо, сьогодні розпочинає роботу Міжнародна конференція «Київський митрополит священномученик Володимир (Богоявленський) і початок гонінь на Православну Церкву в ХХ столітті». Форум триватиме два дні.

Просмотров: 819

Залишити відповідь