Предстоятель обговорив з митрополитом Агафангелом майбутній візит в Одеську єпархію

8 лютого 2018 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій зустрівся з митрополитом Одеським та Ізмаїльським Агафангелом для обговорення майбутнього візиту Предстоятеля Української Православної Церкви в Одеську єпархію в рамках святкування 1030-річчя Хрещення Русі і 180-річчя Преображенського собору м. Болграда та Одеської духовної семінарії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на eparhiya.od.ua. 

На заході також були присутні керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Макарівський Іларій, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент та єпископ Білогородський Сильвестр.

Зустріч відбулася у резиденції Предстоятеля УПЦ у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі. Блаженніший Владика привітав митрополита Агафангела із тезоіменитством, підкресливши, що в цьому році правлячий архієрей Одеської єпархії відзначає і знаменний ювілей – 80-річчя з дня народження.

Предстоятель УПЦ зауважив: «Ви, Владико, все своє життя присвятили Богу, побудували багато храмів і монастирів і завжди вміли приймати важливі і відповідальні рішення, які вимагали і мудрості й мужності. У нелегкі часи, коли багато хто боявся, Ви відкрито і рішуче виступали за єдність і чистоту Православ’я, захищаючи народ Божий”. За труди на благо Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій вручив архієрею Відзнаку Предстоятеля Української Православної Церкви “За церковні заслуги”.

Митрополит Агафангел подякував Блаженнішому Онуфрію, підкресливши, що «ця висока нагорода стала справжньою несподіванкою, тому що ми прибули сюди, щоб узгодити терміни та деталі Вашого Першосвятительського візиту в Одеську єпархію, щоб Ви очолили урочистості з нагоди 180-річчя Спасо-Преображенського Болградського собору, а також з нагоди ювілею Одеської духовної семінарії, щоб Ви відвідали південні міста Одеської області, де віруючі, що представляють багато національностей і народностей, які живуть багато століть в мирі та злагоді, чекають свого Першосвятителя”.

Керуючий Одеською єпархією зауважив, що на свято прибудуть і представники Помісних Церков, та висловив надію на те, що майбутні урочистості пройдуть благообразно і по чину, ставши визначною історичною подією не тільки для нашої країни, але й для усього православного світу.

Блаженніший Митрополит Онуфрій відповів, що з радістю приймає запрошення Владики Агафангела і відвідає Одесу, де здійснить богослужіння у Свято-Успенському і Свято-Іверському Одеських чоловічих монастирях, відвідає з Первосвятительським візитом міста Ізмаїл і Болград, де очолить чин Великого освячення Спасо-Преображенського собору, відновленого після трагічної пожежі 2012 року.

Просмотров: 1271

Залишити відповідь