Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів, як визначити чи правильно ми проводимо Великий піст (+відео)

У Неділю про Страшний Суд, напередодні Великого посту, Блаженніший Митрополит Онуфрій нагадав, що християни здійснюють свої духовні подвиги з єдиною метою — відновлення у собі спотвореного образу Божого, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Відповідаючи на питання, чому свята Церква нагадує нам про Страшний Суд напередодні Святого посту, Архіпастир зазначив: «під час посту людина повинна посилити свої подвиги, свої духовні труди по відновленню у собі спотвореного Божественного образу. Для цього Господь дарує нам утримання і молитву».

По слову Предстоятеля, «якщо людина правильно звершує піст, то плодом цього є добрі справи».

«У Святому Євангелії говориться, що Господь закликає нас “Будьте милосердні, як Отець ваш Небесний милосердний (Лк. 6:36)”, — продовжив Блаженніший владика. — Якщо ми відновлюємо у собі образ Божий, то ми стаємо милосердними, ми стаємо здатними до жертовного служіння ближньому, ми стаємо здатними здійснювати ті справи, за які Господь буде судити нас на Страшному Суді».

Його Блаженство підкреслив, що цінується саме той труд, який ми звершили жертовно. «Коли ми витрачаємо свої сили, час, кошти, таланти, здібності, нічого не отримавши взамін — ось такі справи виправдовують людину на Страшному Суді».

«Нехай Господь допомагає нам, дорогі брати і сестри, щоб ми під час Великого Святого посту молилися, постили і намагалися жертовно робити добрі справи. І тоді ми будемо виправдані на тому Суді, про який Свята Церква згадує сьогодні, і ми почуємо від Бога жаданий голос “Прийдіть, благословенні Отця Мого, наслідуйте Царство, уготоване вам від створення світу!” (Мф. 15: 31-46)», — побажав Митрополит Онуфрій.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1250

Залишити відповідь