У Свято-Воскресенському храмі сім’ям загиблих в Афганістані передали близько 60 тисяч гривень

Київські духовні школи і громада Афганського храму передали сім’ям загиблих в Афганістані військовослужбовців майже 60 тисяч гривень.  9 лютого 2018 року кошти були передані голові Київського комітету сімей загиблих військовослужбовців в Афганістані Тетяні Ліскіній. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ з посиланням на Центр інформації УПЦ. 

Допомогу вручив ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр.

Владика Сільвестр зазначив, що Афганський храм – це храм, який знаходиться під молитовним спілкуванням і покровительством Київської духовної академії.

«Студенти академії і семінарії, будучи молодими людьми , майбутніми священнослужителями, мають отримувати навик соціальної діяльності і допомоги оточуючим. Цей храм – місце зустрічі поколінь, тих молодих хлопців, які віддали своє життя, або постраждали фізично – багато хто і морально – в ті страшні далекі роки, і вже нового, молодого покоління, яке вчиться в цьому храмі правильно оцінювати, правильно думати і надавати моральну і, по можливості, матеріальну підтримку попереднім поколінням, які багато зробили, щоб відстояти такі важливі людські чесноти, як мужність, чесність і порядність», – розповів архієрей, передаючи кошти сім’ям загиблих в Афганістані військовослужбовцям.

У свою чергу настоятель Свято-Воскресенського Афганського храму, який функціонує в пам’ять загиблих і ветеранів Афганістану, перший проректор Київських духовних шкіл протоієрей Сергій Ющик зазначив, що в цьому році виповниться 6 років під молитовною опікою Київської духовної академії.

«Цих п`ять з половиною років храм досить активно виконує свою місію соціальної роботи, оскільки є не тільки прихистом для роботи ветеранів, для молитов діючих солдатів, він ще є храмом, в якому звершується соціальна допомога, як сім’ям ветеранів Афганістану, так і підтримка солдатів в зоні АТО, підтримка дітей в інтернатах Луганської і Донецької областей. Сьогодні ми маємо приємну місію долучитися до соціальної діяльності. Ми зібрали немалу суму для нашого невеликого храму. Ми зібрали і передали майже 60 тисяч гривень, які до 15 травня будуть вручені сім’ям загиблих в Афганістані воїнів», – повідомив настоятель храму.

Гроші були передані Тетяні Ліскіній – голові Київського комітету сімей загиблих військовослужбовців в Афганістані, яка зазначила, що кошти – вагомий вклад Церкви у соціальну роботу, зокрема, з сім’ями полеглих в Афганістані воїнів.

Матеріальна допомога сім’ям загиблих військовослужбовців надається щорічно з нагоди дня виводу військ з Афганістану.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

 

Просмотров: 418

Залишити відповідь