Запорізька єпархія УПЦ продовжує свою соціальну місію — розпочинається активна фаза проекту «Любов милосердствує»

Благодійний проект єпархія розпочала у 2011. Тільки за минулий рік зібрали 700 тисяч гривень.

11 лютого 2018 року в Палаці культури металургів у Запоріжжі відбувся черговий благодійний концерт, кошти від якого будуть спрямовані на допомогу важкохворим дітям. Захід пройшов у рамках щорічного соціального проекту Запорізької єпархії «Любов милосердствує». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Запорізької єпархії.

За словами митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки, благодійний концерт став переконливим свідченням перемоги над байдужістю.

«Всі людські пороки, у тому числі такі, як заздрість, байдужість, пихатість, гнів, з якими довелося зіткнутися організаторам цього концерту, просто гаснуть в променях Божої любові. Жодне ЗМІ не повідомило про наш концерті, але, тим не менш, зал повний. Нас привела сюди любов, і все те краще, що є в людині — співчуття, милосердя, доброта», — сказав владика Лука.

На його думку, тільки благодійність допомагає людині проявляти найкращі свої якості, розкриває її душу.

«І нехай наш концерт — це всього лише одна маленька крапелька в крапельницю хворій дитині, але вона здатна зцілити не тільки її, вона зцілює все наше суспільство, яке уражене ненавистю і обманом», — сказав архієрей.

На сцені виступили сольні виконавці та творчі колективи Запоріжжя та області.

Перед початком концерту у фойє Палацу культури металургів пройшла акція «Діти – дітям», у рамках якої вихованці будинків творчості та недільних шкіл міста продавали свої вироби.

Нагадуємо, цей проект проводиться Запорізькою єпархією з 2011 року. За цей час вдалося зібрати понад 4 мільйони гривень (тільки в минулому році – близько 700 тисяч) і понад 1000 літрів крові.

На зібрані кошти надається матеріальна допомога малозабезпеченим парафіянам, купуються продуктові пакети багатодітним сім’ям та сім’ям вимушених переселенців, надається фінансова допомога, закуповують медичне обладнання та препарати для дитячої обласної та міської багатопрофільної лікарень, для інших медичних установ Запоріжжя і Запорізької області.

Активна фаза збору пожертвувань — час Великого посту. Перерахувати кошти можна протягом року.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 203

Залишити відповідь