У Сумах відбулася прес-конференція з приводу початку благодійної акції допомоги онкохворим дітям

15 лютого 2018 року в актовій залі Сумського єпархіального управління відбулася прес-конференція з нагоди Дня онкохворих дітей та початку Восьмої благодійної акції допомоги онкохворим дітям Сумщини “До Світлого Дня – світлі вчинки”. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Співорганізатори акції – Сумська єпархія Української Православної Церкви та філія ПАТ НСТУ «Сумська регіональна дирекція», що проводять її у постійному контакті із відділенням онкогематології Сумської обласної дитячої клінічної лікарні.

Прес-секретар Сумської єпархії протоієрей Георгій Тарабан привітав журналістів від імені архієпископа Сумського і Охтирського Євлогія, подякував усім, хто брав участь у попередніх акціях та розповів про особливості її проведення у 2018 році.

Генеральний продюсер філії ПАТ НСТУ «Сумська регіональна дирекція» Оксана Миколаївна Кириленко повідомила про ініціативу батьків онкохворих дітей щодо залучення до акції нинішнього року представників інших конфесій, про що є попередня згода деяких з них.

Завідувач відділення онкогематології СОДКЛ Ліана Кузьмівна Нікітенко розповіла про те, як лікарські препарати, придбані під час акцій попередніх років, допомогли конкретним дітям в процесі їх лікування.

У залі були присутні мами онкохворих дітей, які прийшли, щоб підтримати акцію.

Станом на початок 2018 року на Сумщині діагноз онкозахворювань встановлено 151 дитині. Протягом 2017 року вперше діагноз «онкозахворювання» було поставлено 34-м дітям.

На лікуванні у відділенні онкогематології наразі перебувають 30 пацієнтів. Витрати на лікування однієї дитини становлять в середньому 80-100 тисяч доларів. В лікарні онкохворі діти проводять по 6-12 місяців. Відсоток одужання за умови виконання усіх нормативів лікування з року в рік є більш обнадійливим, за окремими видами пухлин – від 83% до 97%.

Для того, щоб створити умови для успішного лікування та уникнути загрози відсутності лікарських препаратів для маленьких пацієнтів протягом усього періоду лікування, головною метою благодійної акції «До Світлого Дня – світлі вчинки» 2018 року є придбання необхідних медичних препаратів, якими не забезпечене відділення. Маючи постійний контакт із лікарями, сподіваємось, що така спрямованість акції дозволить максимально ефективно використати зібрані кошти, призначені для лікування онкохворих дітей Сумщини.

Враховуючи успішний досвід проведення акції у попередні роки та зважаючи на серйозність проблеми росту онкозахворювань у регіоні, філія ПАТ «НСТУ «Сумська регіональна дирекція» та Сумська єпархія Української Православної Церкви звертаються до всіх небайдужих із проханням взяти участь в акції милосердя. Кошти для допомоги онкохворим дітям можна також перерахувати на рахунок:

Благодійний рахунок:
Сумська єпархія УПЦ код 22596097
в ПАТ “Укрсоцбанк” м.Київ МФО 300023
р/р 26004000069613
Для лікування онкохворих дітей Сумщини

Сподіваємось, що успішне проведення благодійної акції допоможе не лише зібрати кошти для відділення гематології та онкології СОДКЛ, а й атмосфера спільної благодійної справи надасть моральну підтримку родинам, які виховують онкохворих дітей.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 98

Залишити відповідь