Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив вечірню та Чин прощення у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

18 лютого 2018 року, у Неділю сиропусну, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив вечірню та Чин прощення у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Богослужіння розпочалось з урочистої зустрічі Предстоятеля.

Разом з Його Блаженством молились намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Макарівський Іларій, єпископ Бородянський Варсонофій, єпископ Фастівський Даміан, єпископ Баришевський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр та духовенство Лаври.

Наприкінці вечірні були прочитані особливі молитви, в яких звучить прохання про благословіння Боже на плідний подвиг під час Великого посту. Після вечірні Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший Владика дав вірним настанови на Великий піст. Архіпастир наголосив, що піст – це час посиленої роботи над собою. “Молитва і піст – це засоби, які наближають нас до Бога”, – сказав Предстоятель і закликав пробачити ближнім, інакше ці засоби будуть марними.

Потім Архіпастир, схилившись до землі, попросив прощення у своєї пастви. Блаженніший Владика стояв на амвоні, приймаючи прощення, та прощав кожного, хто підходив до нього, доки не підійшли всі: архієреї, духовенство, братія монастиря, студенти Київських духовних шкіл, парафіяни та паломники Києво-Печерської обителі.

Сьогодні вранці Предстоятель очолив Божественну літургію у цьому ж храмі.

Нагадуємо, що Блаженніший Митрополит Онуфрій благословив паству на особливий молитовний подвиг під час Великого посту заради миру в Україні. 

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

 

Просмотров: 2089