У Маріуполі молитовно вшанували пам’ять святого засновника міста (відео)

16 лютого 2018 року, у день пам’яті святителя Ігнатія Маріупольського, в Свято-Миколаївському кафедральному соборі міста, де знаходяться мощі святого, відбулося урочисте богослужіння. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Донецької єпархії.

Святитель Ігнатій вважається засновиником Маріуполя, оскільки його зусиллями у другій половині 18 століття відбулося переселення православних греків – перших городян – з Кримського ханства на територію теперішнього міста.

Божественну літургію очолив митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон у співслужінні митрополита Горлівського і Слов’янського Митрофана, архієпископа Макіївського Варнави, єпископа Бердянського і Приморського Єфрема. За богослужінням молилося численне духовенство Донецької єпархії та велика кількість мирян.

За Літургією була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Після Літургії відбувся хресний хід навколо собора з мощами святителя Ігнатія. На завершення молитви митрополит Горлівський і Словянський Митрофан привітав мешканців Маріуполя з днем Небесного покровителя міста.

Просмотров: 666

Залишити відповідь