Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Літургію Передосвячених Дарів у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

21 лютого 2018 року, у середу першої седмиці Великого посту, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Літургію Передосвячених Дарів у Хрестовоздвиженському храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел та братія Лаври у священному сані.

Літургією Передосвячених Дарів називається богослужіння, під час якого вірним пропонуються Святі Дари, освячені на попередній повній літургії – свт. Василія Великого чи свт. Іоанна Златоустого. Ця традиція бере початок ще з часів апостольських приємників і затверджена Правилами Лаодікійського та Трульського Соборів. Сам чин цієї Літургії (без Євхаристійного Канону) був сформований під впливом особливого ставлення до періоду Святої Чотиридесятниці, як до часу строгого посту й покаяння. 

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Після одпусту Предстоятель привітав вірних з третім днем Великої Чотиридесятниці. Блаженніший Владика закликав паству не лише утримуватись від непісної їжі, а й звершувати покаяння, роботу над собою, змінюватись – адже в цьому і полягає справжній піст.

“Свята Церква нагадує нам, що піст є не тільки ухиленням від скоромної їжі, піст повинен бути і духовним. Ми під час посту повинні розірвати союз з неправдою, покаянням повинні розривати рукописання наших гріхів, ввести бідних у дім, дати голодним хліб – це є піст сприятливий. Нехай Господь допомагає нам трудитися і сподобить нас у радості зустріти велике Свято Світлого Христового Воскресіння”, – побажав Архіпастир.

Сьогодні ввечері Предстоятель звершить читання третьої частини Великого покаянного канону преподобного Андрія Критського у Свято-Вознесенському Флорівському монастирі м. Києва.

Нагадаємо, напередодні Блаженніший Владика очолив читання другої частини Великого покаянного канону в Свято-Покровському жіночому монастирі столиці. 

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

 

Просмотров: 1263

Залишити відповідь