Предстоятель звершив читання Покаянного канону у чотирьох монастирях столиці (відео)

У перші дні Великого посту Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій прочитав усі чотири частини Покаянного канону за богослужінням у різних монастирях столиці. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ підготував відеоогляд з Києво-Печерської Лаври, Покровського, Флорівського та Десятинного монастирів. 

У перші чотири дні Великого посту під час повечір’я читається частинами Великий канон преподобного Андрія Критського. Хоча зусиль до його створення доклали декілька християнських письменників, назву канон отримав від автора початкового тексту. Великим канон названий не лише за незвичайну об’ємність (близько 250 тропарів), але й за поетичну досконалість, богословську висоту і зворушливість зображених почуттів. Церква невипадково постановила розпочинати Великий піст саме цим каноном: його життєві слова і багатство біблійних прикладів налаштовують вірних на покаяння, переміну життя – а це і є основним завданням посту. 

19 лютого Предстоятель очолив Велике повечір’я з читанням Покаянного канону  в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

 У другий день Великого посту Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив читання другої частини Великого покаянного канону в Свято-Покровському жіночому монастирі м. Києва.

Третю частину Великого канону прп. Андрія Критського Блаженніший Архіпастир прочитав 21 лютого за вечірнім богослужінням у Свято-Вознесенському Флорівському монастирі столиці.

22 лютого, у четвер першої седмиці Великого посту, Предстоятель завершив читання Покаянного канону у Десятинному чоловічому монастирі Різдва Пресвятої Богородиці.

Після завершення читання кожної частини канону Блаженніший Владика щодня звертався до вірних, які у великій кількості молились на цих богослужіннях, зі словами проповіді. Архіпастир давав настанови про зміст, важливість і мету посту, пояснював, як саме потрібно поститись та чого уникати, застерігав від можливих небезпек, нагадував про важливість духовної складової посту та необхідність знайти свою міру утримання від їжі і молитовного подвигу.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 922

Залишити відповідь