Храм Гробу Господнього закрили на невизначений термін

Рішення було прийнято в знак протесту проти «дискримінаційного і расистського законопроекту», який зараз розглядає уряд Ізраїлю.

У неділю, 25 лютого 2018 року, храм Гробу Господнього (храм Воскресіння Христового) в Єрусалимі закрив свої двері в знак протесту проти нового законопроекту, який може дозволити державі вилучати церковні ділянки землі, передає BBC, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Святиня вперше з 1900 року закрилася у знак протесту.

Про закриття храму, який є одним з найбільш священних місць для християн по всьому світу, в спільній заяві оголосили представники Грецько-православної, Римо-католицької громад, а також Вірменської апостольської церкви.

Рішення було прийнято в знак протесту проти «дискримінаційного і расистського законопроекту», який зараз розглядає уряд Ізраїлю.

фото REUTERS

«Цей огидний законопроект […]  якщо він буде прийнятий, то дозволить експропріювати церковні землі. Це нагадує нам усі схожі закони, які в європейські Темні століття застосовувалися проти євреїв», — йдеться в заяві.

Документ був опублікований за підсумками прес-конференції, в якій зокрема взяв участь Патріарх Єрусалимський Феофіл III.

Після цього звернення уряд Ізраїлю на тиждень відклав розгляд законопроекту.

Поки що невідомо, коли двері храму Гробу Господнього знову відкриються.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2503

Залишити відповідь