Керуючий справами УПЦ зустрівся з представниками Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні

2 березня 2018 року Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній зустрівся з Головою Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні пані Фіоною Фрейзер. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу ВЗЦЗ.

Зі сторони Української Православної Церкви на зустрічі також були присутніми Голова Представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях єпископ Баришівський Віктор, заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич та співробітник Відділу С. М. Бортник.

Митрополит Антоній розповів про роль Церкви у справі звільнення полонених, а також повідомив гостей про подальші дії Церкви в цьому напрямку, де в найближчому майбутньому очікуються хороші новини. Йшлося також про порушення прав віруючих Української Православної Церкви, які мали місце протягом останнього часу, зокрема з початку 2018 року. Владика висловив стурбованість систематичністю інформаційних атак і випадів проти УПЦ. Також в Церкви викликає занепокоєння зростання радикальних і націоналістичних сил та тенденцій в суспільстві.

Пані Фрейзер у свою чергу визнала роль Церкви у процесі звільнення осіб, затриманих у зв’язку з конфліктом. Також пані Фрейзер зазначила, що очолювана нею Місія продовжує слідкувати за дотриманням прав людини в Україні, включаючи свободу віросповідання. Місія закликає правоохоронні органи ефективно розслідувати акти насилля, вчиненні радикальними групами з метою притягнення винних до відповідальності та встановлення правосуддя для жертв.

Сторони обговорили низку інших питань, які становлять взаємний інтерес.

Завершуючи зустріч, владика Антоній сказав: «Ми всі є християнами, а значить і оптимістами, а тому ми віримо, що вийдемо з цієї складної ситуації, яку переживає сьогодні наша Батьківщина».

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 586

Залишити відповідь