Предстоятель відвідав виставку, присвячену 200-літтю Київської духовної академії (оновлено)

13 березня 2018 року, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій відвідав виставку, присвячену 200-літтю Київської духовної академії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженство супроводжували керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, голова Учбового комітету УПЦ архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, єпископ Баришівський Віктор, а також ректор КДАіС єпископ Білогородський Сильвестр.

Експозиція представлена у Церковно-археологічному кабінеті Київської духовної академії і семінарії.

Виставка розділена на чотири тематичних блоки: 1) відкриття Академії та перший період її діяльності; 2) розвиток богословської науки у дореволюційний час; 3) перше відродження Академії у 1947-1960 рр.; 4) сучасність.

Увазі відвідувачів запропоновані старовинні та сучасні фото з життя Академії, офіційні документи, книги професорів КДА з особистими підписами та інші експонати.

Церковно-археологічний музей Київської духовної академії був створений в 1872 році і став першим в Російській імперії зібранням такого роду. До закриття на початку ХХ століття хронологічно зібрання музею включало в себе матеріали, починаючи з ІІІ тисячоліття до Р. Х. і закінчуючи ХІХ століттям. На жаль, майже вся колекція ЦАМу була втрачена або вивезена закордон після приходу радянської влади.  Відродження Церковно-археологічного музею відбулося у 2009 році з благословення приснопам’ятного Митрополита Київського і всієї України Володимира, який і пожертвував перші експонати зі своєї особистої колекції.

Нещодавно Церковно-археологічний музей поповнив колекцію старовинним кліше ікони Божої Матері «Несподівана Радість», а також низкою церковних видань.

Раніше, цього ж дня, Предстоятель взяв участь у IX щорічній студентській конференції Київських духовних шкіл.

Просмотров: 537

Залишити відповідь