Предстоятель взяв участь у IX щорічній студентській конференції Київських духовних шкіл (відео, фото)

13 березня 2018 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, у стінах Київської духовної академії і семінарії провела свою роботу ІX щорічна студентська конференція «Студентська наука в духовній школі». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Цьогоріч конференція присвячена 100-річчю з дня мученицької смерті священномученика Володимира (Богоявленського), митрополита Київського і Галицького. Особливу увагу на конференції буде приділено подвигу новомучеників та сповідників ХХ ст. та історичному шляху Православ’я в Україні в роки радянського атеїстичного режиму.

На початку пленарного засідання, яке відбулося в актовій залі Києво-Печерської Лаври, Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій привітав присутніх.

“Сьогоднішня конференція дає нам добру нагоду знов і знов замислитися над подвигом новомучеників та сповідників ХХ ст. Впевнений, що сьогодні ми почуємо ґрунтовні доповіді, які допоможуть глибше зрозуміти той непростий шлях, який пройшла наша Церква у минулому столітті”, – сказав Блаженніший Владика та прикликав Боже благословення на усіх учасників наукового форуму.

Після вітального слова Предстоятеля керуючий справами УПЦ, професор, митрополит Бориспільский і Броварський Антоній виголосив першу пленарну доповідь на тему: “Життєвий шлях та мученицький подвиг священномученика Володимира (Богоявленського)”.

Після цього з доповіддю про релігійно-етичні принципи в літературній спадщині священномученика Володимира (Богоявленського) виступив ректор КДАіС єпископ Білогородський Сильвестр. Після виступу Преосвященний владика розповів про дослідницьку роботу, яку ведуть студенти духовних шкіл, вивчаючи життя і творчість священномученика Володимира, та запросив проілюструвати свої напрацювання одного з таких студентів, Шикуту Михайла (II курс магістратури КДА).

До уваги учасників форуму також була запропонована доповідь студентів 4 курсу Полтавської місіонерської духовної семінарії Сахна Володимира та Педана Володимира на тему: “Уроки століття: репресії духовенства та мирян в 1920-40-х роках (по матеріалам архівів СБУ в Полтавській області)”.

На завершення першої частини форуму грамотами Предстоятеля були нагородженні кращі студенти КДАіС по кафедрі церковної історії - Клюйко Володимир та Ковшар Антоній. Окрім грамот, кожен з них отримав повне багатотомне видання праці митрополита Макарія (Булгакова) “Історія Руської Церкви”.

Після пленарного засідання робота конференції продовжилась у 9 секціях: «Гоніння на Церкву та подвиг новомучеників і сповідників XX століття», «Біблійні науки», «Догматичне богослов’я», «Історія Церкви», «Православна Церква у ХХ ст.», «Історія духовних шкіл», «Спільні питання богослов’я, філософії та культури», «Літургічне богослов’я» та «Церковно-практичні дисципліни».

Цього року захід, який щорічно проводить Київська духовна академія, зібрав представників різних духовних навчальних закладів. Всього під час роботи у секціях учасникам форуму було запропоновано понад 100 доповідей, авторами яких стали студенти та аспіранти Київської духовної академії та семінарії, інших духовних навчальних закладів України та зарубіжжя, а також багатьох вітчизняних світських вишів.

З програмою конференції можна ознайомитися за посиланням.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 752

Залишити відповідь