У Києві в сьомий раз намагалися спалити храм УПЦ в Бабиному Яру

Жоден із злочинів не було розкрито.

У ніч на 14 березня 2018 року невідомі скоїли підпал будови на території храму УПЦ на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних радість». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт mitropolia.kiev.ua.

Церква, на території якої була здійснена чергова спроба підпалу, розташована в Шевченківському районі столиці в Національно історико-меморіальному заповіднику «Бабин Яр».

Як повідомив настоятель храму протоієрей Сергій Темник, вогнем був знищений дах і будматеріали. Нанесений збиток становить приблизно три тисячі гривень.

«Храм не постраждав, охоронець дуже швидко відреагував і загасив вогонь. Ми припускаємо, що паліїв цікавив саме храм», – сказав отець Сергій.

Він розповів, що до сторожа опівночі звернулася пара – високий чоловік і жінка, які поцікавилися канонічною приналежністю храму.

«Через хвилин 40, група людей наблизилася до храму і зробила підпал», – повідомив настоятель.

Пожежу вдалося ліквідувати своїми силами. Для цього охоронцеві знадобилося три вогнегасника.

Протоієрей Сергій підкреслив, що це вже сьома спроба спалити храм, починаючи з 2014 року. Жоден із злочинів не було розкрито.

Нагадаємо, архієпископ Боярський Феодосій назвав підпали православних храміводнією із ланок агресії проти УПЦ.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 818

1 коментар

  1. Жаль, что украинскому народу наплевать на благодатность. Для нашего народа сейчас главное слепая националистичность. А с другой стороны у нас Украинская православная церковь, говорят священнослужители украинским,служат старославянским (т.е не украинским и не русским) что ещё надо?! У нас широкая автономия.

Залишити відповідь