В Сумах відбувся концерт у рамках Восьмої благодійної акції допомоги онкохворим дітям

Увечері 15 березня 2018 року в концертній залі Палацу культури ПАТ «Сумське НВО» м. Суми відбувся благодійний концерт, що проводився в рамках Восьмої благодійної акції допомоги у лікуванні онкохворих дітей Сумщини «До Світлого Дня – світлі вчинки». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Співорганізаторами акції є Сумська єпархія Української Православної Церкви та філія НСТУ «Сумська регіональна дирекція».

Організатором концерту став колектив Сумського вищого училища мистецтв та культури ім. Д.С.Бортнянського на чолі з директором Надією Миколаївною Гринь. В концертній програмі взяли участь відомі творчі колективи обласного центру, академічний хор училища, оркестр народних інструментів, вокальні ансамблі і окремі солісти, а також виконавці не лише з Сум, але й з інших держав, зокрема, зі Східної Африки.

На початку концерту до присутніх звернулися секретар Сумської єпархії протоієрей Георгій Тарабан, який передав архіпастирське благословення від архієпископа Сумського і Охтирського Євлогія.

У фойє Палацу культури діяла благодійна виставка-ярмарок, було проведено аукціон. Вихованці парафіяльних недільних шкіл, а також навчальних закладів обласного центру, творчих колективів, виставили свої художні роботи, які можна було отримати в обмін на добровільну пожертву до спеціальної скриньки з логотипом акції. Волонтери з єпархіального сестринства милосердя напекли та оздобили пісне печиво, різні кулінарні вироби. Усім бажаючим були запропоновані чай та кава.

Під час проведення концерту велась пряма трансляція на телеканалі UA:СУМИ.

Проведено збір благодійних пожертв, загальна сума яких склала 47 тисяч гривень. Усі зібрані кошти будуть спрямовані на цілі акції.

На лікуванні у відділенні онкогематології наразі перебувають 30 пацієнтів. Витрати на лікування однієї дитини становлять в середньому 80-100 тисяч доларів. Головною метою благодійної акції «До Світлого Дня – світлі вчинки» 2018 року є придбання необхідних медичних препаратів, якими не забезпечене відділення. Враховуючи успішний досвід проведення акції у попередні роки та зважаючи на серйозність проблеми росту онкозахворювань у регіоні, філія ПАТ «НСТУ «Сумська регіональна дирекція» та Сумська єпархія Української Православної Церкви звертаються до всіх небайдужих із проханням взяти участь в акції милосердя. Кошти для допомоги онкохворим дітям можна  перерахувати на рахунок:

Благодійний рахунок:
Сумська єпархія УПЦ код 22596097
в ПАТ “Укрсоцбанк” м.Київ МФО 300023
р/р 26004000069613
Для лікування онкохворих дітей Сумщини

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 340

Залишити відповідь