Предстоятель очолив святкування на честь ікони Божої Матері «Споручниця грішних» у Корецькому монастирі (+фото, відео)

20 березня 2018 року, в день свята на честь чудотворної ікони Божої Матері «Споручниця грішних», Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Корецькому Свято-Троїцькому жіночому ставропігійному монастирі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ

Його Блаженству співслужили митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій, архієпископ Сергієво-Посадський Феогност, архієпископ Городницький Олександр, єпископ Вознесенський і первомайський Олексій, єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій та духовенство монастиря.

Головною святинею обителі, до якої постійно приходять численні прочани, є чудотворна Корецька ікона Божої Матері “Споручниця грішних”. Назву вона отримала від напису на окладі „Я Споручниця грішних до Свого Сина…”. До ХVІІ століття ікона була родовим образом корецьких князів та називалась „Благодатною”, бо постійно надавала свою благодатну допомогу княжій родині, а потім і сестрам обителі та богомольцям.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший Владика звернувся до вірних зі словами проповіді.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Після Божественної літургії Предстоятель очолив молебень перед чудотворною іконою Божої Матері «Споручниця грішних».

Після одпусту Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав зі святом на честь Корецької чудотворної ікони ігуменю Рафаїлу (Хільчук) з сестрами обителі та усіх вірян.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3736

Залишити відповідь