Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив утреню з акафістом Богоматері у Києво-Печерській Лаврі

23 березня 2018 року, напередодні свята Похвали Пресвятої Богородиці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив утреню з акафістом Богоматері в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонафан, митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Сєверодонецький і Старобільський Никодим, єпископ Баришевський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр та духовенство Києво-Печерської обителі.

Богослужіння свята Похвали Пресвятої Богородиці має особливість, яка відрізняє його від усіх інших церковних служб року. Під час утрені особливим чином звершується акафіст Богоматері: він розділений на чотири частини та урочисто виконується хором. Саме свято встановлене у IX столітті в пам’ять про неодноразове визволення Богоматір’ю Константинополя від ворогів, акафіст створений ще у VII столітті. 

Нагадаємо, сьогодні Предстоятель очолив чин наречення новообраних вікарних єпископів. 

Просмотров: 1466

Залишити відповідь