Предстоятель очолив чин наречення новообраних вікарних єпископів (відео)

23 березня 2018 року, у п’ятницю 5-ої седмиці Великого посту, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив чин нарчення новообраних архієреїв у Академічному храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці Київської духовної академії і семінарії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Відповідно до рішення Священного Синоду УПЦ від 14 березня 2018 року (Журнал №5), викладач КДАіС архімандрит Пимен (Воят) був наречений єпископом Дубенським, вікарієм Рівненської єпархії, а секретар Тульчинської єпархії архімандрит Сергій (Аніцой) – єпископом Ладижинським, вікарієм Тульчинської єпархії.

У нареченні також взяли участь керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонафан, митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Сєверодонецький і Старобільський Никодим, архієпископ Боярський Феодосій, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, єпископ Бородянський Варсонофій, єпископ Фастівський Даміан,  єпископ Баришівський Віктор та ректор КДАіС єпископ Білогородський Сильвестр.

За уставною традицією архімандрит Пимен і архімандрит Сергій звернулися до архіпастирів зі Словом при нареченні.

Хіротонія новообраних у єпископи архімандритів відбудеться у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.

Нагадаємо, на останньому засіданні Священний Синод обрав вікарних єпископів для Рівненської та Тульчинської єпархій.


Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2795

Залишити відповідь