Президента України просять захистити Троїцький собор у Сумах від захоплення розкольниками

29 березня 2018 року архієпископ Сумський і Охтирський Євлогій направив листа Президенту України П.О.Порошенку, у якому висловив стурбованість намірами керівництва «УПЦ КП» ініціювати захоплення Троїцького архієрейського собору м. Суми. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

За повідомленням на офіційному порталі «Київського патріархату», 23 березня на зборах «УПЦ КП» було висловлена ідея щодо «повернення Троїцького собору (м. Суми) Українській Православній Церкві Київського Патріархату».

Така ідея викликала широкий резонанс серед православних сумчан, оскільки цей собор є власністю релігійної громади Української Православної Церкви на усіх законних підставах.

«Фактично керівництво УПЦ КП на своєму офіційному заході стало ініціатором дій, результатом яких має бути відчуження церковного майна іншої релігійної організації, — йдеться у зверненні. — Віруючі сумчани розцінюють таку ініціативу як зухвалу провокацію з боку керівництва УПЦ КП та спробу рейдерського захоплення храму…».

Правлячий архієрей єпархії попросив Президента України, як Гаранта прав і свобод громадян України, вжити усіх належних і достатніх мір для недопущення будь-яких провокацій щодо Собору та забезпечити законні права і свободи православних вірян м. Суми.

Листи аналогічного змісту були направлені голові Сумської обласної державної адміністрації Клочку М.О. та начальнику СБУ в Сумській області Косинському В.В.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1426

Залишити відповідь