У Лазареву суботу Предстоятель очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

31 березня 2018 року, в Лазареву суботу, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужив єпископ Баришевський Віктор, вікарій Київської митрополії, гості у священному сані та духовенство обителі.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

Лазарева субота – день, у який згадується чудо воскрешення Господом праведного Лазаря. Історично ця подія сталася за місяць чи два до Входу Господнього в Єрусалим, але Церква постановила святкувати її перед Страсною седмицею, щоб дати вірним орієнтир для хресного шляху разом з Господом – Воскресіння. Християнське богослов’я розглядає це чудо як зримий символ влади Христа над життям і смертю, як запевнення учнів у своєму Воскресінні і майбутньому воскресінні мертвих. 

За Божественною літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Після Херувимської пісні Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив ієрейську хіротонію над викладачем КДАіС архідияконом Митрофаном (Божком). Також за богослужінням була звершена дияконська хіротонія над співробітником Відділу зовнішніх церковних зв’язків іподияконом Никитою Козловим.

На завершення богослужіння Предстоятель привітав вірних зі святом та благословив паству.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

 

Напередодні Блаженніший Владика молився за вечірнім богослужінням у цьому ж храмі та звершив освячення нових антимінсів.

Просмотров: 1463

Залишити відповідь