Блаженніший Митрополит Онуфрій: Примиритися з Богом, щоб не бути агресором по відношенню до ближніх (+відео)

У своїй недільний проповіді у свято Входу Господнього в Єрусалим Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав усіх людей до примирення з Богом та між собою. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Нагадавши про Євангельські події цього дня (див.: Мф. 21:1–11; Мк. 11:1–11; Лк. 19:28–40; Ін. 12:12–19), Архіпастир зазначив, що вхід Спасителя у Єрусалим на віслючку, є прообразом життя талановитих людей.

«Талан, яким людину наділяє Бог, є своєрідною духовною короною, перед якою інші люди схиляють голови. Потрібно завжди пам’ятати, що вклоняються не людині, а тій короні, яка в неї на голові. Віслюк не приймав почесті, які воздавали Христу, він йшов туди, куди Господь його направляв — у храм, у Святий град Єрусалим».

Блаженніший владика підкреслив, що кожна людина, слідуючи стопами Христа, повинна й сама прагнути до миру з Богом, і направляти людей, які її поважають до Господа.

«Ми стаємо агресорами, одне одного ненавидимо і робимо зло ближньому, тому, що не примирилися з Богом, — сказав він. — Особливо той, хто наділений великими талантами, повинен пам’ятати, що є всього-на-всього віслючком, який несе Божественну корону. Євангельський ослик віз на собі Спасителя, Який у Собі має усі дари, і не гордився. Ми не повинні бути гіршими від цієї тварини і нести таланти, якими нас обдарував Господь, зі смиренням. Використовувати їх для того, щоб через них прославлялося Ім’я Боже».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 633

Залишити відповідь