Націонал-радикалів змусили забратися з Лаври

3 квітня 2018 року група радикалів з угрупування «С14», визнаного терористичною організацією, влаштували провокативну акцію у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Близько 30 агресивно налаштованих молодиків, маючи при собі колючу зброю та кийки, без дозволу духовенства вдерлися на територію монастирських келій, де намагалися спровокувати конфлікт. Радикали вигукували образи на адресу духовенства і ображали почуття віруючих. Слід зазначити, що в цей час у Лаврі було багато паломників та екскурсантів, в тому числі й дітей. Всі, хто стали свідками цієї події, висловлювали своє обурення спробою наруги над православною святинею.

Невздовзі після початку провокації, до монастиря прибув наряд поліції, який пояснив молодикам протиправність їх дій. Тож, за вимогою представників правоохоронних органів радикали швидко забралися з Лаври.

Нагадаємо, раніше молодики з “С14” вчинили напад на офіс православних журналістів, а також підпалили Десятинний монастир столиці

Фото facebook

Просмотров: 2711

Залишити відповідь