Блаженніший Митрополит Онуфрій: Справжній героїзм полягає в стійкості у вірі саме у важкі часи для Церкви (+відео)

У своїй проповіді у Велику П’ятницю Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав, наслідуючи приклад жон мироносиць, Іосифа Аримафейського та Никодима, мужньо сповідувати свою віру, не дивлячись ні на які труднощі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Під час Вечірні з винесенням Святої Плащаниці Господа нашого Іісуса Христа Предстоятель розповів про трагічні події цього дня.

«Ті люди, які знайшли в собі мужність у цей трагічний час прийти до Спасителя і зняти Його з хреста, це найкраща частина людства, що була здатна на такий величезний подвиг свого віросповідання, — зазначив Архіпастир. — Цими великими духовними героями були святі жони мироносиці, святий Никодим і святий Іосиф Аримафейський».

Віддавши Господу останні людські почесті, приготувавши Його Тіло до поховання, вони заслужили особливе місце в Святому Письмі і у вдячній пам’яті людства, нагадав Блаженніший владика.

Він підкреслив, що справжній героїзм полягає в стійкості у вірі саме у важкі часи для Церкви.

«Ми дорогі, брати і сестри, теж живемо на землі в мінливі часи. Буває час, коли за віру в Христа людину величають, шанують, поважають. А бувають часи, коли за цю віру людину витісняють, женуть, ненавидять. І ті є героями, які не під час благоденства, а під час гонінь залишаються вірними Христу. Це дійсно подвижники, це дійсно духовні герої».

Його Блаженство побажав пастві бути мужніми, не дивлячись ні на які труднощі.

«Дай Бог, щоб ми, дорогі брати і сестри, якщо настане такий час, що за віру у Христа будуть переслідувати, ненавидіти, гнати, вбивати, були б подібними святим жонам мироносицям, святим Іосифу і Никодиму. Щоб ми мужньо сповідували свою віру і були з Христом. Тоді ми станемо наслідниками Вічного спасіння на Небі у Христі Іісусі Господі нашому», — зазначив він.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 535

Залишити відповідь