В Україні зустріли Благодатний Вогонь з Єрусалиму (+фото)

7 квітня 2018 року близько 19:00 офіційна делегація Української Православної Церкви доставила в Україну Благодатний Вогонь, що зійшов сьогодні у Єрусалимі о 14:16 за київським часом. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Делегацію, яку очолив керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, зустрічали в міжнародному аеропорті Бориспіль голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, клірики різних єпархій Української Православної Церкви, а також представники ЗМІ.

Святиню роздали духовенству Української Православної Церкви. Представники єпархій, що зустріли делегацію, доставлять Благодатний Вогонь в усі куточки нашої держави.

Також митрополит Антоній відповів на запитання журналістів стосовно цьогорічної події зішестя Благодатного Вогню та про її значення.

«Благодатний Вогонь — це символ воскресіння Христа Спасителя. Він цінний саме тим, що він є передвісником самої головної події людської цивілізації. Бог приходить на землю для того, щоб розіп’яти наші гріхи і воскресити нашу природу. І тому Вогонь — це той символ, який засяяв в печері, засвідчив, що печера пуста. Там немає Тіла Христа Спасителя, тому що він востав з мертвих. І тому цей вогник – це полум’я любові Божої, яку Господь посилає нам кожен рік перед Пасхою Христовою», — зазначив керуючий справами УПЦ.

Пізніше, близько 23.00, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у Києво-Печерській Лаврі на площі перед Успенським собором за традицією роздасть Благодатний Вогонь вірянам столиці. Після чого Предстоятель очолить урочисте Пасхальне богослужіння в Трапезному храмі Лаври, яке буде транслюватися на телебаченні.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

 

Просмотров: 1554

Залишити відповідь