Більше 5 мільйонів українців подивилися Великодні трансляції (+відео)

Мільйони українців стали глядачами приурочених до головного православного свята — Воскресіння Христового — трансляцій на телеканалі «Інтер». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на inter.ua.

7 і 8 квітня телеканал транслював головні події пасхальних днів. Напередодні свята, у Велику Суботу, українці в прямому ефірі «Інтера» стежили за дивом сходження Благодатного вогню в Храмі Воскресіння Христового в Єрусалимі. Трансляція з Єрусалима зібрала частку 14,1% серед глядачів 18+ ​​(вся Україна) і стала лідером свого слоту.

У нічному ефірі «Інтер» вів пряму трансляцію святкового богослужіння з Києво-Печерської Лаври, що звершував Блаженніший Митрополит Онуфрій, частка якого склала 11,1% за аудиторією 18+. Відразу після трансляції Пасхальної літургії глядачі змогли подивитися документальний фільм «Паломництво на Святу Землю», який зібрав частку 14,1%. Разом з паломниками та знімальною групою телеканалу глядачі змогли ще раз пройти земним шляхом Христа — від Назарета до Голгофи.

У цілому показ великодніх подій на «Інтері» зібрав біля екранів більше п’яти мільйонів чоловік в Україні.

Також пряма трансляція Великоднього богослужіння велася на телеканалі “Глас”.

«Цифри телеперегляду високі, хоча основна маса віруючих у цей момент перебувала в храмах. Тисячі людей були на святковому богослужінні в храмі преподобних Антонія і Феодосія у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі. А на “Інтері” була красива трансляція цієї головної Літургії року, що наповнили пасхальною радістю серця мільйонів глядачів у всіх куточках України, тому що трансляція передала глядачам відчуття і настрій свята Пасхи», — зазначив головний редактор телеканалу “Інтер” Антон Нікітін.

За даними Департаменту комунікації Національної поліції України, в урочистих богослужіннях у свято Світлого Христового Воскресіння в храмах взяли участь понад 6,8 мільйонів українців. Публічну безпеку і порядок забезпечували 22,3 тисячі поліцейських і 1,4 тисячі військовослужбовців Національної гвардії України.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 419

Залишити відповідь