Понад сто представників католицього духовенства з Італії відвідали Києво-Печерську Лавру

Візит гостей до Лаври відбувся за підтримки та організації Віділлу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ.

19 квітня 2018 року група священиків з Міланської архієпархії Римсько-Католицької Церкви на чолі з архієпископом-митрополитом Маріо Енріко Дельпіні відвідала Києво-Печерську Лавру у рамках свого паломництва до Києва, що проходить під гаслом «Пошуки духовності в гостинності». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт ВЗЦЗ УПЦ

Понад сто католицьких священиків відвідали храми і печери монастиря та вшанували його святині, серед яких – глава святителя Климента I, папи Римського (апостол від 70-ти, I ст. від Р.Х.), яка зберігається у Дальніх Печерах Лаври.

Після екскурсії з гостями зустрівся керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварский Антоній.

У зустрічі також взяли участь Апостольський Нунцій в Україні архієпископ Клаудіо Гуджеротті, заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич, перший проректор Київської духовної академії і семінарії протоієрей Сергій Ющик та професор КДАіС В. В. Бурега.

Тематика зустрічі містила предмети інтересу гостей, які, серед іншого, особливо цікавилися історією Української Православної Церкви, її сьогоденням, а також системою та розвитком богословської освіти у Київській духовній академії зокрема та в Українській Православній Церкві у цілому.

Просмотров: 881

Залишити відповідь