Дві події у Луцьку, що показують реальну релігійну ситуацію на Волині (фото, відео)

Про що не розповідає українцям ТСН?

22 квітня 2018 року у другій половині дня у Луцьку відбувся Хресний хід з іконою на честь святих Жон Мироносиць, написаної і привезеної напередодні зі Святої Гори Афон. Молитовну ходу очолив єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл. Десятки священнослужителів та близько півтори тисячі віруючих пройшли вулицями міста 6 кілометрів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Увесь шлях духовенство та віряни молились та співали Пасхальні богослужбові піснеспіви. Дійшовши до Театрального майдану у центрі Луцька, молільники зупинились перед пам’ятним стендом Героїв Небесної Сотні, де звершили заупокійну молитву за спочилих», — передає прес-служба Волинської єпархії.

«Неймовірні відчуття після щирої спільної молитви», — діляться враженнями православні лучани.

Варто зазначити, що про цю масштабну подію, яка об’єднала у молитві тисячі православних волинян, не показали всеукраїнські ЗМІ. Проте гучний інформаційний супровід отримав інший захід — флешмоб, організований «Київським патріархатом».

«Після того, як у луцьких храмах завершилися богослужіння, молодь, громадські активісти, представники влади та духовенства прийшли на головну площу міста, щоб продемонструвати, що волиняни підтримують проголошення незалежної церкви в Україні», — пише volyn24.com.

«Своєрідним символом православного єднання тут став величезний вишитий рушник, який розгорнули на майдані діти. Таким чином громада підтримала створення єдиної української помісної церкви», — розповідає журналіст ТСН.

За словами очевидців та судячи з опублікованих фото і відео, у даному флешмобі взяло участь біля 300 чоловік, посеред яких більша частина підлітків, до участі в акції залучених скоріш за все своїми вчителями.

Для інформації православним лучанам: ікона на честь святих Жінок Мироносиць, написана на Святій Горі Афон, відтепер постійно перебуватиме у соборі Всіх Святих Землі Волинської.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Хресний хід вірних УПЦ з іконою святих Жон Мироносиць

Протягом століть православні християни відзначають жіноче свято — добре, світле та радісне, повязане з найголовнішою подією — Воскресінням Христовим. Свято жінки-християнки — день святих жінок-мироносиць.21 квітня, до Свято-Покровського храму Луцька, прибула ікона святих Жінок Мироносиць, написана на святій горі Афон.Ікону сьогодні, 22 квітня, було пронесено хресним ходом від Свято-Покровського храму до Кафедрального собору Всіх Святих Землі Волинської.Неймовірні відчуття після щирої спільної молитви. Зі святом!!!

Gepostet von Валя Шафранюк am Sonntag, 22. April 2018

Флешмоб “УПЦ КП”

Просмотров: 6605

Залишити відповідь