У інформаційному агентстві ГолосUA відбулася прес-конференція «Що насправді стоїть за створенням Єдиної Помісної Української Православної Церкви?» (відео)

23 квітня 2018 року в інформаційному агентстві ГолосUA відбулася прес-конференція на тему: «Що насправді стоїть за створенням Єдиної Помісної Української Православної Церкви?». У брифінгу взяли участь заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич, а також експерт-міжнародник Андрій Бузаров та політолог Олексій Якубін. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Протоієрей Миколай Данилевич, пояснюючи ситуацію навколо розгляду Священним Синодом Константинопольського Патріархату звернення від влади України щодо надання Українській Православній Церкві автокефалії, зазначив «я не став би робити з цієї події великої сенсації, хоча, зрозуміло, що для якихось сил ця сенсація важлива».

На переконання священика, питання єдиної Церкви потрібно розгляди під кутом вирішення проблеми розділення в Українському Православ’ї.

«УПЦ за вирішення цієї проблеми, ми за єдину Церкву, тому що це є Заповідь Христа Спасителя. Але ця єдність має бути досягнута на основі традиції, Передання і на основі Священних канонів Церкви, про що говориться у тому числі і в прес-релізі Константинопольського Патріархату», — зазначив заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків.

Він підкреслив, що питання втручання влади у цей процес може призвести до ще більших розділень.

«Нам сьогодні намагаються нав’язати політичну автокефалію. Але автокефалія — ​​це питання Церкви, і вона повинна призвести до позитивів в Церкві, а не до розділень і міжконфесійних конфліктів», — зазначив отець Миколай.

Константинопольський Патріарх Варфоломій слідкує за ситуацією в Українському Православ’ї і переймається проблемою його розділення, сказав спікер УПЦ. Він пояснив, що, прийнявши звернення українських можновладців щодо надання автокефалії, Святіший Патріарх буде слідувати правилам, які існують в Церкві та не діятиме одноосібно. В опублікованому комюніке чітко зазначається, що у цьому питанні Константинопольський Патріархат буде радитися з іншими Помісними Православними Церквами.

Дивитися запис он-лайн трансляції брифінгу повністю:

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2212

Залишити відповідь