У захваті від «церковних ініціатив»: уніат Тягнибок закликає Президента негайно розпочати позбавляти УПЦ її святинь

Не гаяти час і забрати в Української Православної Церкви її святині — Почаївську, Києво-Печерську лаври, і т.д.

Лідер партії «Свобода» Олег Тягнибок в ефірі Івано-Франківської телерадіокомпанії «3-студія» похвалив Президента Петра Порошенка за його ідею створити в Україні єдину помісну православну церкву і дав декілька порад українській владі, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Олег Тягнибок назвав ідею Петра Порошенка «створити автокефальну єдину помісну церкву православну з центром в Києві» «супер-хітом». Він переконаний, що у разі отримання автокефалії, виборці Президенту пробачать все.

«Порошенку вже готові люди пробачити всі гріхи. Тобто це стиль наших політиків, — зазначив він і все ж таки висловив певні претензії до Гаранта. — Я в Московському Патріархаті в Маріуполі паску не святив, і ніколи в ту церкву не ходив». Натомість Тягнибок підкреслив, що сам є греко-католиком, «вихований в родині греко-католицького священика і своїй вірі я не зраджу».

Лідер націоналістів закинув українським політикам, що більшість з них «є вчорашні прихожани московської церкви і навіть сьогоднішні» та дав їм декілька порад.

«Ми взагалі вважаємо, що в цій ситуації українська влада може зробити багато чого іншого без Константинополя. Наприклад, відібрати святині, які належать Московському Патріархату і які є насправді нашими, українськими. І це не треба Варфоломія питати. Передати їх у власність української церкви. Києво-Печерську лавру, Почаївську лавру. Які проблеми? — задав питання екс-депутат Тягнибок можновладцям і продовжив роздавати рекомендації. — Заборонити московським попам доступ до силових структур. Як це, вони — представники Московського Патріархату є капеланами в українському війську?».

«Церква, яка не відспівує бійців АТО…», — продовжив свій спіч екс-депутат і, вочевидь, не знайшовши реального підтвердження своєму закиду, навів у приклад запорізьку трагедію.

Нагадаємо, раніше ініціативу влади якнайшвидше у будь-який спосіб створити в Україні «єдину помісну церкву» підхопили радикально налаштовані націоналісти: «братчики» Корчинського, С14. Праворадикали вирішили, що Президент дав їм сигнал захоплювати храми УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2102

Залишити відповідь