Матері загиблих воїнів АТО помолилися за своїх синів у Почаївській Лаврі

Паломництво в Почаїв для матерів загиблих воїнів АТО організувала Криворізька єпархія Української Православної Церкви за сприяння місцевої влади.

З 26 по 30 квітня 2018 року делегація від Комітету солдатських матерів воїнів, які загинули в АТО «Криворіжжя» звершила паломництво до Гори Почаївської. Поїздка відбулася з благословення митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема та за сприяння міського голови Кривого Рогу Вілкула Юрія Григоровича. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Криворізької єпархії.

«Під час паломницької поїздки солдатські матері і вдови загиблих отримали розраду у своїй скорботі і величезну духовну радість від дотику до великих святинь», — зазначають організатори.

Відразу по прибуттю в Свято-Успенську Почаївську Лавру група паломників вклонилася святим мощам преподобних Іова та Амфілохія Почаївських, святий стопі Пресвятої Богородиці, іконі Божої Матері Почаївська. Учні Почаївської семінарії провели екскурсію й ознайомили гостей з історією Лаври та її святинь.

Цього ж дня, разом з ченцями обителі, криворізькі паломники помолилися за панахидою про упокій воїнів-земляків, які загинули на сході України.

У наступні дні криворіжці взяли участь в богослужіннях, відвідали святе джерело Праведної Анни. На зворотному шляху прочани вклонилися святиням Свято-Духівського чоловічого монастиря.

Групу паломників супроводжували заступник міського голови Бєліков К. А., глава Комітету солдатських матерів «Криворіжжя» Король Н. А., голова Місіонерського відділу Криворізької єпархії, настоятель храму Ікони Божої Матері «Віднайдення загиблих», присвяченого подвигу героїв-інтернаціоналістів, протоієрей Анатолій Бондар.

 

Просмотров: 1209

Залишити відповідь