Керуючий справами УПЦ взяв участь у церковних урочистостях в Чорногорії (оновлено, фото, відео)

10 травня 2018 року, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та на запрошення митрополита Чорногорського і Приморського Амфілохія, Керуючий справами УПЦ, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній прибув до міста Нікшич (Чорногорія) для участі у святкуваннях присвячених дню пам`яті святителя Василія Острозького. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

10 травня Його Високопреосвященство відвідав Кафедральний собор на честь святителя Василія Острозького, де звершив молебень. Після молитви з вітальним словом до гостя звернувся єпископ Будимлянський і Нікшицький Іоанікій. Далі відбувся концерт хору Кафедрального собору.

11 травня, у рамках візиту до Чорногорії, Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній відвідав Кафедральний собор Воскресіння Христового у столиці Чорногорії місті Подгориця. Його Високопреосвященство вклонився святиням, які зберігаються в соборі, оглянув розпис, а на останок подарував для храму ікону Пресвятої Богородиці “Печерська”.

Цього ж дня митрополит Антоній відвідав монастир на честь Різдва Пресвятої Богородиці у місті Цетин. Його Високопреосвященство вклонився святиням монастиря, серед яких – правиця Хрестителя Господнього Іоана, частка Животворящого Хреста Господнього та мощі святителя Петра Цетинського. Після екскурсії територією монастиря відбулася зустріч митрополита Антонія з митрополитом Чорногорським і Приморським Амфілохієм. По завершенню якої владика Антоній оглянув експозицію ризниці монастиря. На згадку про відвідини Його Високопреосвященство подарував владиці Амфілохію панагію, а монастирському храму – ікону Пресвятої Богородиці “Печерська”.

Ввечері 11 травня митрополит Бориспільський і Броварський Антоній очолив Всенічне бдіння напередодні дня пам’яті святителя Василія Острозького у Кафедральному соборі міста Нікшич. За богослужінням Його Високопреосвященству співслужив єпископ Будимлянський і Нікшицький Іоанікій та духовенство собору. Перед полієлеєм владика Іоанікій звернувся до митрополита Антонія з вітальним словом, подякував за візит та вручив Його Високопреосвященству орден святого великомученика Георгія Побідоносця І ступеню.

У свою чергу владика Антоній подякував за запрошення та теплий прийом і подарував Преосвященному владиці святу панагію, а у дар храму передав Євхаристійний набір, дикирій та трикирій.

12 травня Керуючий справами Української Православної Церкви взяв участь у святковій Божественній Літургії в монастирі Острог. Літургія була звершена на монастирській площі перед мощами святителя Василія Острозького. Очолив богослужіння митрополит Чорногорський і Приморський Амфілохій у співслужінні ієрархів Сербської та інших Православних Церков. За Літургією владика Антоній підніс молитву за мир в Україні.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1832

Залишити відповідь