Пасхальні фестивалі в єпархіях Української Православної Церкви

13 травня 2018 року, в Неділю 6-ту після Пасхи, з благословення єпископа Бердянського і Приморського Єфрема, в Бердянському міському будинку культури «Нафтохімік» відбувся щорічний великодній концерт «Пасха Красная».

У святковому заході взяли участь танцювальні та хорові ансамблі міста, недільні школи та хорові колективи при храмах єпархії.

Після закінчення концерту єпископ Єфрем вручив усім учасникам концерту пам’ятні дипломи.

5 травня в Дніпрі на Монастирському острові відбувся ХV Всеукраїнський фестиваль «Наддніпрянські Великодні піснеспіви». Традиційно захід проводився під відкритим небом.

Почесними гостями фестивалю були митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, вікарій Дніпропетровської єпархії архієпископ Новомосковський Євлогій і начальник Управління культури і мистецтв Дніпровської міської ради Є. В. Хорошилов.

Цього року участь у фестивалі взяли 32 колективи. Всього на сцену вийшло близько 700 учасників з різних куточків Дніпропетровській області. Хорові колективи виконували твори сучасних композиторів, старовинні церковні піснеспіви та пасхальні народні пісні.

9 тавня, з благословення митрополита Кіровоградського і Новомиргородського Іосафа, у ставропогійному храмі на честь Різдва Христового м. Олександрії відбувся фестиваль недільних шкіл «Мир Вам!», присвячений Світлому Христовому Воскресінню та Дню перемоги і миру.

У заході взяли участь більше 200 дітей та молоді із недільних шкіл Кіровоградської області, а також педагогічний колектив недільної школи із міста Луцьк.

12 травня, з благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, в секретар Херсонської єпархії протоієрей Максим Тарасенко взяв участь в урочистому концерті з нагоди святкування Дня Матері та  15-річчя створення жіночого клубу “Ініціатива”. Захід відбувся у  Херсонському академічному музично-драматичному театрі ім. М. Куліша.

Від імені Правлячого архієрея отець Максим привітав учасниць жіночого клубу “Ініціатива” та його керівника З. Я. Бережну зі святом і вручив благословенну грамоту.

 

Просмотров: 238

Залишити відповідь