У Харківській єпархії вшанували пам’ять святителя Афанасія, Константинопольського Патріарха

Мощі Царьгородського Патріарха, прославлені численними чудесами і знаменнями, знаходяться у Благовіщенському кафедральному соборі Харкова.

15 травня 2018 року, у день пам’яті святителя Афанасія, Патріарха Царгородського, Лубенського і Харківського чудотворця, в Свято-Благовіщенському кафедральному соборі міста Харкова була звершена святкова Божественна літургія. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії. 

Літургію звершив митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій, у співслужінні архієпископа Городницького Олександра та духовенства Харківської єпархії.

Після заамвонної молитви владики і духовенство піднесли молебний спів біля мощей святителя Афанасія і пройшли хресним ходом навколо кафедрального собору.

Митрополит Онуфрій привітав усіх зі святом і побажав допомоги Божої по молитвам святителя Афанасія, миру і довголіття на многая і благая літа.

Напередодні ввечері біля раки з чесними мощами святителя, Високопреосвященніший владика очолив малу вечірню з читанням акафісту, а також святкове всенічне бдіння.

Афанасій III (мирське ім’я Олексій), грек за національністю, народився на о. Крит в благочестивому і знатному роду. Щорічно, 15 травня, відбуваєть урочисте богослужіння у Харківському Благовіщенському кафедральному соборі на честь поклоніння чесним мощам святителя Христового Афанасія Сидячого, Лубенського чудотворця. Багато існує різних сказань, чому Вселенський Патріарх спочив у повітовому місті Полтавської губернії, але мало хто знає дійсну правду про його подвиги і страждання за Церкву Христову.

Читати Житіє святителя Афанасія, Патріарха Константинопольського, Лубенського чудотворця на сайті Харківської єпархії.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1261

Залишити відповідь