Вітання Предстоятеля УПЦ організаторам та учасникам Всеукраїнського форуму «Біоетичні аспекти духовного і фізичного здоров’я сім’ї та особистості»

ОРГАНІЗАТОРАМ ТА УЧАСНИКАМ

ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ФОРУМУ «БІОЕТИЧНІ АСПЕКТИ ДУХОВНОГО І ФІЗИЧНОГО ЗДОРОВ’Я СІМ’Ї ТА ОСОБИСТОСТІ»

 

 

Ваше Високопреосвященство,

всечесні отці, возлюблені у Господі брати і сестри!

 

Сердечно вітаю вас із відкриттям Всеукраїнського Форуму «Біоетичні аспекти духовного і фізичного здоров’я сім’ї та особистості»!

Стрімкий техногенний розвиток та нові соціально-політичні умови, в яких опинилося суспільство у новому XXI столітті, ставлять перед Христовою Церквою багато нових питань, що вимагають вдумливого богословського осмислення і аналізу.

Біомедичні технології, які активно входять у життя сучасної людини, а також неможливість у рамках традиційної медичної етики отримати відповідь на питання щодо моральності того чи іншого явища, викликають серйозну занепокоєність у значної частини суспільства. На жаль, сьогодні у деяких сферах біомедичної практики людина, на благо якої нібито спрямований весь прогрес сучасної науки і технологій, зводиться до рівня біологічного матеріалу і може стати об’єктом маніпуляцій. Саме тому, визнаючи людське достоїнство за ембріоном на всіх стадіях його розвитку, Православна Церква завжди розглядала аборт як злочинне посягання на священний дар людського життя. Також морально неприпустимими є будь-які експерименти з людськими ембріонами, зокрема, екстракорпоральне (позатілесне) запліднення, що передбачає заготівлю, консервацію та навмисне знищення «зайвих» ембріонів, сурогатне материнство тощо.

Не може не викликати занепокоєння також і те, що в навчальних закладах проводяться інформаційні заходи, спрямовані на поширення серед дітей та підлітків так званих гендерних знань, що вносить розлад у духовно-моральне здоров’я підростаючого покоління.

Переконаний, що проведення даного Всеукраїнського Форуму послужить важливим поштовхом у справі вивчення та вирішення цих вкрай важливих для суспільства питань виключно через призму Господніх Заповідей.

Від щирого серця молитовно бажаю організаторам та учасникам форуму допомоги Божої та плідної роботи.

Благословення Господнє нехай перебуває з усіма вами!

 

 

 

 

 

 +ОНУФРІЙ,

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

 

14 травня 2018 р.

м. Київ

Просмотров: 99

Залишити відповідь