Блаженніший Митрополит Онуфрій: Прямі шляхи ведуть до Бога, а криві відводять від Нього (+відео)

Українська Православна Церква завжди слідувала, і буде продовжувати йти за Христом, а не тими шляхами, які пропонують Їй політики.

Про це сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій у своїй проповіді у день пам’яті преподобного Феодосія Печерського, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Сьогодні нам деякі політики пропонують варіанти церковного життя — це криві шляхи, які ведуть невідомо куди. Ми завжди йшли прямим шляхом до Бога, і зараз будемо йти цим шляхом: збереженням чистоти віри, канонічного порядку церковного життя і молитовної єдності усіх православних, які живуть на земній кулі», — підкреслив Предстоятель.

На початку свого Архіпастирського слова, він нагадав про найважливішу подію у житті кожного християнина — Христове Воскресіння.

«Багато людей, прийнявши віру у Христа Розіп’ятого і Воскреслого, змінили своє життя, стали синами світла, тими, хто творить добро, — зазначив Блаженніший владика і продовжив. — Одним із таких синів світла був преподобний Феодосій Печерський».

Розповідаючи про житіє святого подвижника, Його Блаженство підкреслив, що преподобний Феодосій завжди тримався того шляху, який вказав своїм вірним Христос. Він згадав один випадок з недбайливим монахом, якого святий також повернув на шлях істинний.

«Для тих, хто вступає до монастиря, починається епоха духовної боротьби, — зазначив Митрополит Онуфрій. — Один із ченців, піддавшись спокусам, почав без благословення виходити з монастиря. Він йшов, потім повертався, каявся, преподобний його приймав. Потім все повторювалося знову. І ось після чергового свого відходу, щоб хоч якось виправдатися перед преподобним, монах приніс певну суму грошей, бажаючи пожертвувати їх на потреби монастиря. Він поклав ці гроші перед преподобним, чекаючи похвали. «Це гроші непослуху, – сказав Печерський ігумен, – а непослух ніколи не приносить чогось корисного для людського спасіння. Ці гроші не потрібні монастирю, нам потрібно, щоб ти спасся, а гроші не потрібні — спали їх». Цей монах так був вражений цим вчинком преподобного, що більше не йшов з монастиря ніколи».

 «Нехай Господь допомагає нам, браття і сестри, жити на землі праведно, не ходити кривими шляхами, але йти прямим шляхом до Бога… Ми повинні любити всіх: і благодійників своїх, і ворогів, і наших ненависників благословляти. Це — вчення Христа. Якщо ми перестанемо це робити, то ми будемо такими ж грішниками, як і ті, хто не знає Бога.

Нехай Господь допомагає нам зберігати чистоту святої Православної віри, ходити прямими шляхами і молитися про всіх людей, тому що всі люди — творіння Божі, і в Бозі вони красиві, а без Бога — ніщо», — наголосив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1477

Залишити відповідь